Addergekko - Baardagaam - Blauwtongskink - Doornstaartagaam - Gordelstaarthagedis - Halsbandleguaan
Helmleguaan - Phelsuma - Luipaardgekko - Roodkeelanolis - Wateragaam - Yemen Kameleon

 
 Addergekko - Teratolepis fasciata

 
 

Addergekko

Uiterlijk
De basiskleur van deze kleine gekko is licht tot donker grijs met donkere strepen en witte banden of stippen. Deze gekko’s worden ca 8-9 cm.

Verspreidingsgebied
De addergekko bewonen de dorre rotsgebieden van een klein gebied in zuidoost Pakistan. Ze houden zich overdag schuil onder stenen, hun kleurpatronen zorgen daar voor een goede camouflage.

Huisvesting
Deze gekko’s kunnen in groepen gehouden worden, het is beter geen mannen bij elkaar te houden. Addergekko’s hebben geen groot terrarium nodig minimaal 40x40x40 voor een trio. Het terrarium dient ingericht te worden met stenen en nepplanten om de nodige schuilgelegenheden te genereren. Als substraat kan papier of fijn zand gebruikt worden.
Addergekko’s kunnen tegen glas oplopen, houdt hier rekening mee.

 
 

Addergekko

Voeding
Addergekko’s zijn insecteneters, in gevangenschap eten ze vooral krekels, meelwormen, maar ook vliegen worden gegeten.
Jonge addergekko’s kunnen gevoerd worden met kleine fruitvliegen en kleine krekeltjes.

Geslachtsonderscheid
Mannelijke addergekko’s ontwikkelen grotere femoraal poriën en zijn meestal iets kleiner dan de vrouwelijke addergekko’s.

Paring
Addergekko’s zijn met 6-10 maanden geslachtsrijp. Wanneer er geen koude periode is leggen addergekko’s het hele jaar door eieren, tot wel 12 legsels per seizoen.

 
 

Jonge addergekko net uit het ei

Eileg
Om de 2 à 3 weken worden 1 à 2 hardschalige eieren gelegd, deze komen uit na een incubatietijd van 50-60 dagen bij een temperatuur van 28 tot 29˚C.